Sunday, 25 August 2013

belajar membina laman web


| PENULISAN |  MANJALARA | KERJA MENAIP

ssesiapa berminat untk belajar mempelajari membina website sendiri sila klik di sini |
ceklistharianmama.doc
win8.doc


Selamat Datang ke kedai online

JUAL BELI KERETA
Didalam website ini , anda boleh membeli kereta terpakai,
sewa juga jika anda ingin menjual kereta
.
   
























jika anda mahu mendengar radio hot fm sila klik di sini







Friday, 2 August 2013

Tempat Belajar membina laman web percuma

home
contact us
about us
product
testimonial
faq





SILA LIHAT VIDEO INI ;










tempat belajarlaman web


Thursday, 18 July 2013

RAHSIA MENJANA PENDAPATAN DARI RUMAH TERBONGKAR



Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Terlebih dahulu terima kasih kami ucapkan kerana anda telah berfikiran positif untuk mengetahui konsep perniagaan yang menjadi amalan kami selama ini. Dari pengalaman kami, ramai yang telah berjaya. Anda boleh  berjaya kalau anda mahu dan letakkan matlamat itu dalam diri anda dan berusaha, begitu juga sebaliknya.

Kami harapkan peluang ini akan menjadi titik tolak kepada anda, menemui jalan yang anda cari selama ini. Kami juga berharap anda dapat meluangkan masa untuk meneliti setiap perkataan yang kami sampaikan disini dan fikirlah dengan pemikiran yang positif. Jika anda penat membacanya, kami lebih dari itu lagi untuk menyediakan semuanya ini kepada anda.

Seandainya anda sekarang ini kepenatan atau  ketiadaan waktu, simpanlah  dulu risalah ini, bacalah apabila anda benar-benar tenang kerana dengan ketenangan sahaja kita mampu untuk membuat keputusan yang bijak.

Harap maklum, perniagaan yang kami amalkan ini bukanlah suatu pelaburan, derma wang, kutu rakyat dan sebagainya. Mungkin helaian seterusnya nanti hampir sama dengan program menjana kewangan yang pernah anda lihat sebelum ini. Untuk pengetahuan anda itu hanyalah sebahagian program pemasaran kami. Ia adalah idea kami yang terbaru dan baru beberapa minggu berada di pasaran.

Kami menggunakan kaedah ini kerana ingin berkongsi keuntungan dengan anda. Di harapkan dengan program ini juga akan dapat membantu meringankan bebanan anda untuk mencari modal untuk memulakan perniagaan yang kami perkenalkan. Tanpa modal yang cukup anda susah untuk berjaya.

Ingin kami  tekankan di sini Mustahil untuk anda  jadi kaya dengan hanya mengeluarkan RM50.00 dan selepas itu tidak melakukan apa-apa. Itu tak mungkin berlaku.

Tetapi, sekiranya langkah-langkah mudah yang kami ajar semuanya anda ikuti, kami jamin paling tidak, sebagai permulaan anda akan dapat sekitar RM50 sehari hanya dengan memperuntukkan masa 1 hingga 2 jam sehari sahaja.

Seperti mana yang anda lihat iklan kami, “Saya Dapat RM5000.00 seminggu” Ramai yang tidak percaya dan menganggap ini satu penipuan. Apa yang kami iklankan adalah benar, kami tidak  menipu sesiapa. RM5000.00 seminggu memang kami dapat, lihat album gambar.

Kami yakin anda Semua mahu memperolehi pendapatan lumayan seperti kami ini, jika anda yakin isilah borang pesanan yang kami lampirkan. Jika tak yakin kami nasihatkan anda berilah risalah ini pada kawan-kawan atau orang lain, mungkin ada yang memerlukannya. Jangan buat kalau was-was, islam pun suruh kita tinggalkan bila ada rasa was-was. Hanya dengan keyakinan sahaja anda akan berjaya. Program ini terbuka kepada semua golongan, muslim/non muslim boleh sertai.
  Testimonial 


Bukti pembelian Rumah Baru Saya di Ambang Botanic (Masih dalam Pembinaan)Harga beli RM621,984.00. Ini rumah yang ketiga saya beli.
Rumah ke dua saya di Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor, telah siap untuk diduduki. Rumah ini sudah 2 tahun siap, tetapi kosong sampai sekarang, kerana saya tak bercadang untuk tinggal di sana. Saya beli hanya untuk masa depan anak-anak saya.
Retail Shop di Taman Sri Muda, Shah Alam Selangor. Harga beli RM85,000.00. Ruang niaga ini saya beli secara Tunai.
Rumah Kedai 3 Tingkat, di Bandar Bukit Tinggi Klang, Selangor. Taipan 2 Projek. Harga  RM663,860.00
Bukti pembelian Rumah Baru Saya di Ambang Botanic (Masih dalam Pembinaan)Harga beli RM621,984.00. Ini rumah yang ketiga saya beli.
Rumah ke dua saya di Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor, telah siap untuk diduduki. Rumah ini sudah 2 tahun siap, tetapi kosong sampai sekarang, kerana saya tak bercadang untuk tinggal di sana. Saya beli hanya untuk masa depan anak-anak saya.
Retail Shop di Taman Sri Muda, Shah Alam Selangor. Harga beli RM85,000.00. Ruang niaga ini saya beli secara Tunai.
Rumah Kedai 3 Tingkat, di Bandar Bukit Tinggi Klang, Selangor. Taipan 2 Projek. Harga  RM663,860.00

·        Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    

·        Saya orangnya sangat simple, kadang-kadang tu bila saya bawa estima ni ke mana-mana apa lagi seorang diri orang kata saya ni driver. Saya tak kisah itu Semua malah itu yang saya suka.
   
·        Suka saya di sini untuk berkongsi pengalaman dengan anda Semua. Mungkin sepatah kata dari saya ini akan menjadi titik tolak kepada perubahan hidup anda, itu yang saya harapkan. Di dalam kita mengejar sesuatu sudah pasti kita akan korbankan sesuatu. Pengorbanan itu mungkin masa dan wang ringgit. Sebagaimana saya dulu, pernah terus 48 jam saya tak tidur hanya mengadap computer untuk mencari idea. Itu sudah menjadi lumrah di dalam kehidupan. Untuk berjaya kita mesti bekorban, malah tidak keterlaluan seperti kata penulis terkenal “Seseorang yang tidak pernah gagal tidak akan menjadi kaya” (Charles H. Spurgeon).·         

·        Tidak semestinya itu yang kita mahukan terjadi kepada kita, malah lebih baik kalau kita boleh kaya tanpa sebarang kegagalan atau musibah. Cuma kata-kata di atas itu bolehlah kita jadikan pegangan hidup kita, jangan takut untuk gagal kerana jalan menuju kejayaan sudah pasti ranjau kegagalan perlu kita tempohi.       

·        Seperti juga anda, saya juga datangnya dari golongan keluarga miskin. Mak dan ayah saya buta huruf, kerja petani ibaratkan kais pagi makan pagi. Selepas menamatkan SPM saya menyambung pengajian saya di salah sebuah pusat pengajian tinggi di Malaysia. Di atas masalah kewangan saya hanya dapat belajar satu semester sahaja.       

·        Saya meneruskan pengajian di maktab perguruan di MPPP. Walaupun tidak suka jadi guru, itu sahaja pilihan yang mudah/murah dan kita juga dibayar elaun oleh kerajaan. Bila sudah masuk maktab, mak ayah tak perlu lagi bersusah payah mencari duit untuk yuran semester dan sebagainya. Saya di maktab menggunakan kemahiran saya dengan kamera untuk mengambil gambar dan menjualnya kepada pelajar lain.   

·        Di pendekkan cerita setelah 7 tahun mengajar dan oleh kerana saya tidak minat mengajar, saya ambil keputusan untuk berhenti. Walaupun saya belum ada apa-apa peluang kerja yang lain, saya nekad untuk berhenti. Ramai orang kata saya gila termasuk keluarga sendiri.      

·        Bermulalah hidup baru saya, ingatkan bila berhenti jadi cikgu akan ada kerja yang lebih baik, tapi sebaliknya. Saya gagal dalam perniagaan sehingga menanggung hutang mencecah RM60,000.00. Keluarga dan kawan-kawan tak ada siapa boleh tolong, “Tu la kau sapa suruh berhenti mengajar”. Kata-kata seperti itu sudah lali saya dengar. Bila poket kosong, hutang banyak, macam-macam masalah lain akan muncul. Kerukunan rumahtangga terjejas, penceraian, anak-anak terabai dan sebagainya.      

·        Apa pun hidup mesti diteruskan, mana boleh kita berpatah ke belakang, fikir pun tak guna, tak perlu lagi fikir kenapa berhenti mengajar. Bukan boleh balik semula ke alam itu. Bermacam-macam kerja saya lakukan sehinggalah kepada potong rumput rumah orang dan juga cuci longkang. Cuba anda bayangkan rumah yang saya ambil upah potong rumput dan cuci longkang tu rupa-rupanya rumah anak murid saya. Saya tak malu untuk buat kerja itu semua, apa nak malu, itu lebih baik dari mencuri, merompak dan sebagainya.      

·        Liku-liku hidup anda mungkin lebih baik dari saya, apa pun percayalah TUHAN maha kaya, Tuhan itu adil, tidak kejam. Ujian pada kita kerana Ia mahu berikan kita sesuatu. Kegagalan kita adalah pengalaman yang tidak dapat kita perolehi dari mana-mana.      

·        Samada kita sedar atau tidak peluang itu sentiasa datang kepada kita. Terpulang pada kita untuk mencapainya atau tidak. Mungkin ini juga peluang untuk anda. Saya tidak menjamin anda boleh jadi kaya hanya dengan mengambil peluang membeli Kit Teknik Kewangan ini” Teknik ini hanyalah jalan-jalan kejayaan saya yang mungkin juga boleh berlaku ke atas diri anda dengan syarat anda berusaha.       

·        Jangan sesekali kita serik apabila sudah jatuh. Kuatkan semangat, walaupun bertongkat aku akan bangun juga untuk tempohi halangan ini. Tanamkan sikap positif, tiada yang mustahil untuk anda jadi kaya, kerana jalan untuk menjadi kaya itu terbentang luas di hadapan anda, ianya hanya untuk mereka yang pandai menggunakan akal dan merebut peluang.

Berminat untuk mengetahui program ini sila hantar email kepada iinayie14@gmail bertajuk" rahsia kekayaan terbongkar"

Sunday, 7 July 2013

CDROM HEBAT TEKNIK KEWANGAN MAIL ORDER


CDROM HEBAT TEKNIK KEWANGAN MAIL ORDER
Kenapa anda harus tertipu dengan iklan-iklan di akhbar dan juga di internet yang menawarkan kerja sampingan atau sepenuh masa di rumah, yang tidak pasti siapa pengendalinya. Jika mereka jujur dengan perniagaan mereka, kenapa tidak menggunakan alamat dan nama perniagaan mereka yang sah dan senang untuk dihubungi.

Perrniagaan apa kalau anda di war-warkan tidak perlu menaja, tidak perlu jumpa orang, tidak perlu menjaja barang, hanya dari meja makan di rumah, sambil minum kopi atau tengok TV, KALAU BUKAN PERNIAGAAN POS ATAU MAIL ORDER.

Mereka yang mengiklan begitu hanya semata-mata untuk memancing anda untuk membeli ‘rahsia’ tersebut dan apabila anda membuat bayaran TAHUKAH ANDA, APA YANG ANDA AKAN DAPAT?? Mereka hanya akan mengirimkan kepada anda mungkin beberapa helai risalah yang telah difotokopy atau buku nipis yang hanya menceritakan sejarah hidup orang tertentu dari susah boleh jadi senang setelah menjalankan perniagaan pos. Tetapi mereka tidak mengajar anda bagaimana hendak memulakan perniagaan  pos.

Anda yang baru ini pastinya terkapai-kapai mencari jalan sendiri dan akhirnya risalah yang anda dapat itu dicampakkan sahaja. Anda hanya memberi keuntungan kepada mereka.

KENAPA ANDA PERLU BERURUSNIAGA DENGAN KAMI??

Kami transparent dengan anda, kami mendedahkan kepada anda alamat dan nombor telefon kami, anda boleh menghubungi kami dengan senang atau datang ke lokasi kami untuk bertemu kami. Kami mengalu-alukan kedatangan anda.

Kami tidak merahsiakan perniagaan kami. Kami menjalankan peerniagaaan POS dan cara bagaimana anda boleh berjaya di dalam perniagaan pos ini akan kami ajar dari mula hinggalah anda mampu berjalan sendiri tanpa kami. Bayaran yang kami kenakan hanyalah RM70.00 sahaja. untuk satu CDROM hebat dan risalah strategi pemasaran mail order. Tidak perlu risau jika anda tiada produk, sertai plan pemasaran kami, produk telahpun kami sediakan untuk anda. Apa lagi yang anda inginkan, jika anda berminat untuk mengubah hidup anda dan ingin mencuba perniagaan mail order, kaedah pemasaran kami adalah pilihan anda yang tepat.

APA YANG ANDA AKAN DAPAT DENGAN MEMBAYAR  RM70.00??
Anda akan dapat satu CDROM hebat dari kami yang mengandungi 4 tajuk utama:
 1. Cara bina laman web dengan front page
2. Teknik Perniagaan Mail Order
3. 1001 kaedah berniaga di internet
4. VCD – tips2 hebat dari orang yang telah berjaya di dalam mail oder.
5. Fail-fail strategi perniagaan mail order dan risalah untuk tujuan promosi.

Semuanya tersedia untuk anda di dalam cdrom hebat ini. Anda tidak perlu bersusah payah mencari idea dan menaip

Dengan bayaran RM70.00 ini juga anda akan menerima satu laman web milik anda selama-lamanya dengan percuma. Laman web ini membolehhkan anda mengiklankan  perniagaan pos anda diinternet dengan murah. Jika anda tidak mempunyai computer dan internet, jangan risau, perniagaan pos tidak mebergantung kepada internet untuk anda berjaya, seperti risalah ini sampai ketangan anda, adakah melalui internet?? Sudah pasti tidak? Jadi dari mana anda dapat? Dari pos bukan? Anda mengenali kami juga bukan dari internet dan produk yang akan dikirimkan kepada anda juga bukan dari internetJadi anda hanya duplicate cara kami ini kepada bakal prospek anda nanti. Bila anda sudah tahu cara perniagaan pos, anda bolehlah pasarkan produk anda yang lain melalui kaedah yanag sama. Kami ada menyediakan produk-produk selain daripada cdrom yang berpotensi dipasarkan melalui kaedah pos. Sebelum itu anda mesti belajar teknik perniagaan pos.

Anda juga boleh mendapatkan keuntungan segera dengan mengiklan dan menjual terus cdrom yang anda dapat ini. Cara dan Berapa harga yang ingin anda jual adalah terserah kepada anda.

CDROM hebat ini juga mengandungi puluhan ebook yang kami perolehi dengan membayar RM30.00 daripada satu laman web yang menjual ebook. Kami berikan ebook yang bernilai RM30.00 ini percuma kepada anda.

Dengan membayar RM70.00 beerti anda telah memasuki sistem pemasaran kami dan anda layak menerima komisen sebanyak RM10.00 daripada penjualan CDROM kami sekiranya pembeli baru itu datangnya daripada no. ID PRM anda. Jadi untuk membolehkan anda meraih komisen yang tinggi anda hanya perlu mempromosikan laman web anda kepada orang ramai atau mengikalnkan di dalam akhbar dan menghantar free info kepada mereka yang telah menghubungi anda.

Selain dari komisen RM10.00 anda juga berpeluang memperolehi RM30.00 lagi sekiranya anda yang menguruskan pengiriman produk kepada pelanggan yang membeli produk kami melalui anda. Bagaimana caranya hanya akan diterangkan apabila anda telah membeli Kit Perniagaan Mail Order ini dari kami dengan harga hanya RM70.00 sahaja. Isikan borang di mukasurat sebelah dan kirimkan kepada kami bersama wang Pos RM70.00.
 SESIAPA BERMINAT UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA EMAIL KAN KEPADA iinayie14@gmail.com

Saturday, 22 June 2013

Kerja menaip data iklan dari rumah



Kerja Sambilan Menaip Data Entry Di Rumah Secara Sambilan/Part Time dan Sepenuh Masa/Full Time

INFO KERJAYA PELUANG/MENCARI/MENDAPATKAN PEKERJAAN, MENJANA PENDAPATAN/TERBARU DAN SAMPINGAN, KERJA KOSONG, JOBS VACANCIES, VACANCY,MENCARI KERJA MENAIP/JURUTAIP/CLERK/TYPIST/KERANI/JURUDATA )SECARA ONLINE MELALUI INTERNET / FACEBOOK / TWITTER (FULL TIME DAN PART TIME DARI RUMAH)(WORK AT HOME / HOME BASED BUSINESS ) IN MALAYSIA YEAR 2013.

PELUANG MENAMBAHKAN PENDAPATAN DARI RUMAH SEBAGAI JURUTAIP SAMBILAN


Kerjaya Sebagai Pekerja Bebas/ Freelance/Jurutaip/Data Entry/Jurudata/Menaip Data Sambilan atau Sepenuh Masa Di Rumah Malaysia 2013 

 

PENGENALAN



Assalammualaikum & Salam Sejahtera,



Adakah anda sedang mencari peluang untuk menambah pendapatan tambahan dari rumah sebagai Pekerja Bebas (Freelance) / Menaip Data/ Data Entry/Jurutaip data? 



Bekerja sebagai Pekerja Bebas (Freelance) / Menaip Data/ Data Entry/Jurutaip data mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Oleh itu,  kami memerlukan individu yang berminat untuk menjana pendapatan secara santai dirumah. Berdasarkan kajian, kerja dari rumah ini sesuai untuk ibu-ibu, yang perlu meluangkan masa untuk anak-anak mereka, orang-orang yang telah bersara, orang kurang upaya, pelajar kolej dan orang-orang yang tidak mahu tekanan politik pejabat.


Melalui kerjaya ini anda tak perlu menaja, membuat survey, mengejar prospek, membuat temujanji, mesyuarat, bekerja ikut waktu pejabat dan sebagainya. Anda hanya perlu berada di rumah sendiri, cyber cafe, kolej, kopitiam atau dimana sahaja mengadap komputer membuat kerja yang diminta pelanggan sambil anda menjana duit.



Anda cukup bertuah kerana menjumpai peluang yang amat jarang diberikan kepada anda semua. Setelah bertahun-tahun mengkaji dan mencuba berbaga-bagai jenis bisnes dari rumah akhirnya saya telah berjaya menjumpai rahsia dan teknik untuk menjana pendapatan secara sambilan di rumah. Anda berpeluang menjana pendapatan sehingga RM1300 hingga RM3400 sebulan. Malah anda boleh dapat lebih lagi hingga menjangkau ribuan ringgit bergantung kepada usaha anda sendiri.

SYARAT - SYARAT PERMOHONAN



Tiada sebarang syarat akademik untuk bekerja sebagai Pekerja Bebas/Freelance/Menaip Data/Data Entry/Jurutaip Sambilan Dari Rumah ini. Cukup sekadar anda seorang yang jujur, bermotivasi, bersemangat dan sanggup berkerja kuat untuk menambahkan pendapatan, tetapi dalam keselesaan rumah sendiri dan pada masa yang fleksibel. Sesiapapun mampu melakukannya dari rumah



Syarat-syarat yang lain adalah: -

- Asas komputer & internet

- Microsoft Office (Words & Excel)

- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris

- Komputer/Laptop

- Akses ke talian internet

- 18 tahun keatas

- Boleh bekerja tanpa pengawasan



Masa untuk bekerja adalah fleksibel. Anda boleh bekerja secara sepenuh masa atau separuh masa/sambilan (Part Time). 



Anda sendiri yang menentukan masa bekerja anda. Tiada bos yang memarahi anda bila tak siap tugasan. 


Kerja di rumah ini terbuka kepada sesiapapun, pekerja kerajaan, pekerja swasta, penganggur, pelajar, suri rumahtangga, bekas tentera/polis, peniaga, mahupun petani; semuanya adalah digalakkan memohon. Anda akan menerima senarai kerja di rumah dari seluruh dunia. Anda akan terima upah yang sangat lumayan untuk bekerja dengan syarikat berasaskan internet dari seluruh pelusuk dunia 








MULAKAN KERJAYA



Adakah anda dah bersedia untuk memulakan kerjaya sebagai Pekerja Bebas (Freelance) / Menaip Data/ Data Entry/Jurutaip Sambilan?





  • Prospek kerjaya ini sangat meluas dan besar kerana ianya merupakan bidang yang sedang berkembang pesat terutamanya di Malaysia.  Anda berpeluang menjana pendapatan ribuan ringgit jika anda mempunyai cukup ilmu dan kemahiran mengurus servis/perkhidmatan dari jutaan pelanggan di seluruh dunia



  • Melalui kerjaya ini anda akan menjadi bos kepada diri anda sendiri. Anda hanya perlu Menaip Data/ Data Entry/Jurutaip data



  • Anda bekerja dari kelesaan rumah sendiri, cyber cafe, kopitiam, kolej dan lain-lain, bila-bila masa ( ikut suka anda) menyiapkan kerja yang diperlukan pelanggan

 

  • Bidang tugas kerjaya ini adalah mudah, pelanggan anda terdiri daripada pelbagai golongan seperti orang perseorangan, syarikat, agensi, korporat dan lain-lain lagi. Mereka ini datang dari seluruh dunia bergantung sejauh mana mereka mengetahui perkhidmatan/kemahiran anda. Anda bebas untuk membuat seberapa banyak tugasan/job yang mungkin kerana tiada had dikenakan. Semakin banyak yang anda buat, maka semakin banyaklah pendapatan anda!


Untuk mendapat maklumat lebih lanjut sila hantarkan email bertajuk "berminat untuk menyertai" 




iklan percuma, google,mudah.com,youtube,facebook,jawatankosong,jobdirumah